Blogg i tidig morgontimme...

Solen är på väg upp. Ytterligare minst sex avsnitt av Criminal Minds är avverkade (elva i går natt) och klockan 01:30 åt vi jordgubbar till efterrätt... dessutom har vi hunnit vara på Piteå Summer Games (Piteå HIF mot Umeå nånting, 0-0), vi har grillat och jag har ordnat grunden till sex turkosa manchestergardinlängder som skall sitta i husvagnen (dammigt. Snöt turkost lurv efteråt). Sist, fast egentligen främst, har vi tagit god hand om grabbarna i huset. Just nu går det lite tungt, men om några timmar är det hemgång.

Det har ösregnat i natt också och den svala luften som följde med regnet var en ren njutning efter de stekande varma dagar som gått. Vi badade i kompisars pool igår. 29 grader varmt i vattnet. Då kan inte ens den mest inbitne badkruka gnälla.

På tal om att bada så har jag några vattenburna drömmar:

-Jag vill ha en kanot. Att glida runt på spegelblank sjö med.
-Jag vill prova på att åka vattenskidor. Dock inser jag att jag antingen:
   a) skulle bli kvar på bryggan eftersom jag nog knappast skulle orka hålla kvar repet, eller:
   b) skulle flyga iväg med både ben och skidor kvar vid bryggan. Man är ju inte såå vältränad och hållbar.

-Jag vill åka ut med motorbåt, sitta längst fram och njuta av sol, vind och vatten. Självklart rejält medicinerad med åksjuketabletter och insmord med högsta tänkbara solskyddsfaktor. Solen har redan visat sina sämre sidor mot mig. De fläckar av min rygg dit solkrämen inte nådde blev illröda och svidande efter en timme i solen. Min morsa säger att det där blir bättre med åren, men jag synar det.

 Nä, bäst att ta och ladda dvd:n med en ny skiva Criminal Minds... kanske en dubbel espresso på det. Gäääsp.
Skitviktiga beslut...

En härlig midsommarhelg har passerat och den innehöll det mesta man kan önska sig: ett fantastiskt trevligt bröllop med vacker brud och stilig brudgum, god mat och fina tal som gjorde mina ögon lite blanka. Dagen efter var det sedvanligt besök på svärföräldrarnas sommarstuga med självklart fiske och lika given grillning. Dottern har blivit en hejare på att fiska med kastspö. Man kunde bara önska att fiskarna varit mer på hugget. Lite förvärvsarbete har också hunnits med, denna gången i trevligt sällskap av Evas son och Åsa. Humorn är som vanligt nere och nosar på lågvattenmarkeringen och det är hur kul som helst... stort allvar avhandlas dock mellan skrattsalvorna.

På tal om sommarstugan, så är svärfadern i färd med att bygga ny sanitetsanläggning, då det gamla dasset sjunger på sista versen. Gits Olsson skrev i ett gammalt kåseri (som för övrigt hänger på dörren i ovan nämnda utetoalett) att det är en konst att sitta på dass. Men det  verkar vara en konst också att bygga dass:

-Man ska besluta sig för vilken storlek bygget ska ha. Större än det förra, men exakt vilka proportioner diskuteras.
-Man ska bestämma var inrättningen skall placeras och i vilken vinkel i förhållande till övriga byggnader som huset skall riktas.
-Det talas om sjöutsikt, vilket säkert borgar för många njutningsfyllda sittningar, men då tillkommer visst undanröjande av omgivande vegetation om effekten skall bli till fullo tillfredsställande. Fönstertyp måste också väljas.
-Var ska själva hjärtat av dasset, hålet, vara placerat? Centrerat på bänken eller åt någon av sidorna och i så fall vilken sida? Höjd, bredd, djup, är viktiga frågor och sittringen och locket till den sedan tidigare inköpta separetten (jojo, moderna grejor!) visar sig nu vara av en alltför bjärt blå kulör i kombination med den påtänkta dalablå pärlsponten. Så vad göra? Ändra tankebana runt färgsättningen, eller köpa ny sittdel?
-Väggfinish. Önskemålet är alltså dalablå panel nertill, men upptill är svårare... man pratar om samma panel hela vägen, med blått nere och vitt uppe. Detta förkastas emellertid av mig, då jag anser att panelen bör brytas av med slätt virke upptill. Byggherren är tveksam då icke spontat virke har en tendens att glesna med åren. Min alternativa tanke om slät målad skiva föll inte i god jord hos byggherrefrun.
-Ett tvättställ ska installeras, ett litet. Dessutom behövs en liten skåp som ska rymma papperskorg. Min idé är att köpa ett litet inbyggnadstvättställ och sen bygga skåp under det. Det skulle spara mycket plats.

Om det är så mycket att ta ställning till för ett 130x180 cm utedass.... vad ska det då vara om man vill bygga ett helt hus??

Nu ska frun i huset sova. Hårt åtgången efter nattens arbete.

Så kom då domen...


Alldén ansågs skyldig även i Hovrätten.
Det som har skett har skett oavsett och inget går att göra ogjort... inga domar i världen, varken friande eller fällande kan ändra på historien. Alldén försökte komma lindrigare undan genom att skaffa sig den skarpaste av advokater. Som genom att vända och vrida på sanningen försökte köpa Alldén fri från den grövsta anklagelsen. Om han hade lyckats så skulle det ha gjort mig rasande... ...men tack och lov: Silbersky gjorde ingen skillnad!

Det känns oerhört fel att påstå dagens dom känns bra, för inget runt Carolins död är bra. Det är bara så tragiskt och så oerhört onödigt. Men det känns bra att målet inte tog ny vändning på grund av en stjänadvokat, det känns bra att det som bevisats tidigare står fast.


Lilla nostalgitrippen!

Nu har man nått en så pass hög ålder att man börjar prata om förr och och för tjugo år sen...

Vad har du för favoriter från förr? Här är några av de sentimentala golvbrunnar jag brukar ramla ner i:De här färgglada och som jag minns dem -goda- läskedryckerna i 33 cl-flaskor
fick jag och syrran alltid när vi följde med våra morbröder ut på sjön i deras fina båt.
Det vanliga var att jag drack mängder av läsk, åt onödigt mycket godis, blev därpå sjösjuk och spydde i en kastrull.

Det sägs att Flämt, Gulp, Plonk och Wroom slutade säljas
på grund av de innehöll tveksamma kemiska substanser.
Jag vet inget om sanningshalten i det, men jag saknar dem i alla fall...

Och här kommer en till favorit:Det fanns, rätta mig om jag har fel, fyra olika DATE:
Natalie (lila), Susan (aprikosorange), Nikki (vit) och Pamela (blå)*.

Mer än en gång fick jag och syrran schampo och duschcreme i julklapp
av farmor. Mer än en gång var det DATE. Varje gång fick jag Susan
eller Pamela och syrran fick Natalie. Som ju luktade godast.
Ordningen brukade också vara att syrran använde upp sina flaskor
på två duschar (det stod en obelisk av skum på golvbrunnen) och sen
använde hon helt sonika mina flaskor istället, varpå jag hann använda mina
några enstaka gånger innan de var slut.
 När jag blev större köpte jag Natalie för egna pengar och gömde flaskorna med omsorg.
Men så slutade man tillverka de gamla klassikerna och ersatte med nya trista lukter.
Usch, det var bättre förr.

*Rangordningen av väldoft var enligt mig: Natalie, Nikki, Susan och sist Pamela.
Pamela var en sån där sval meningslös tråkdoft.Regeringen utökar klyftorna...

Nu stoppas möjligheten att läsa upp redan godkända gymnasiebetyg på Komvux.
Samtidigt pratar man om arbetskraftbristen som kommer att råda inom några år, det sägs att år 2012 kommer de som slutar arbeta att vara fler än de som börjar.

Är inte det lite motsägelsefullt?

Jag tänker att alla bör få en andra chans. För vem kan säga vad det beror på att en enskild person har dåliga betyg från gymnasiet? Sjukdom, svår familjesituation eller att man helt enkelt inte orkar lägga ner den energi som krävs för toppbetyg... man måste väl ändå kunna få chansen till upprättelse?

Om det behövs akademiskt utbildade människor, vilket snart behövs för de flesta arbeten, så måste man ju ge människor en möjlighet. De flesta som har för högskolan icke tillräckliga betyg, är varken lata eller dumma...

Jag hade inte haft en chans utan Komvux. Jag är glad att jag fick chansen.
Lider med dem som inte får samma möjlighet.
 

Fattigmansscrapbook.

Nån firar födelsedag och önskar sig endast upplevelser.
Vad ger man då?

Vi visste att födelsedagsbarnet pratat om en båttur på älven
med vår lilla båt.

Så jag gjorde ett presentkort.

Jag vet inte om det här kvalar in under
kategorin scrapbooking,
för jag äger varken alfabetsstansmaskiner
eller stämplar eller...

...ja, egentligen äger jag inget annat än papper och lim.

Det blev så här:


Di barna, di barna...

Dottern (till sonen): Du är DUM när du gör så där!
Sonen: Ja, men jag har snälla ögon!

Språkvård.

I morse intervjuade Morronzoo den där tennisspelaren som jag inte vet namnet på, men som är 24 år och tydligen på väg att bli en gigant. Jag lyssnade väl på ett halvt öra eftersom tennis inte är min tekopp. Men så sa han en sak som fick mig att göra en frivolt och en bula i taket på vår Volvo. EJENKLIEN. Han sa: ejenklien. Ejenklien är inget ord! Jag får utslag och frossa och feber. Kan det vara så svårt att lära sig säga e-gent-li-gen?  Lite mediaträning får de väl?

På tal om Morronzoo så har ju de båda promenerande gubbarna gått i mål och man måste imponeras av deras tripp... de är ju inga ungdomar! Och åtta miljoner blev resultatet av insamlingen. Man får hoppas att det leder till fler botade prostator. Eller färre insjuknade. Själv skänkte jag i sista sekund femtio kronor via sms (kungligt sätt att ge bort pengar på!) och känner mig därmed botad från mitt dåliga samvete.

Sitter här och surfar, men borde ta och komplettera det som ska kompletteras till skolan istället. På grund av rådande lågkonjunktur vad gäller sömn, så är dock hjärnan inte riktigt med. Blir middagsvila istället. Nån frågade mig igår om hur många gånger jag egentligen varit sjuk i år och jag sa att det nog är två gånger per halvår... men jag blev tillrättavisad senare, eftersom det nog handlar om dubbla mängden. Suck.

Nu blir det en sluring av mormors hostmedicin och sen en liten lur.

Nedräkning...

Fyra dagar kvar, sen sommarlov för barnen och för mig. Å hujedamej så mycket jag har tänkt hinna då, som säkert inte blir av: putsa fönster (nä, jag har inte gjort det än, skämmes borde jag), julstäda köksskåparna (blev inte gjort till jul), sy gardiner till Hobby´n och göra vagnen startklar. Måla färdigt staketet, måla färdigt huset (fjärde sommaren... nog blir det väl bli färdigt i år?) och så vidare och så vidare...

Arbetshelgen är slut och hostmedicinen är också på upphällningen... fy faderullan vilken hosta. Värsta på länge (ja, eller på ett par månader i alla fall). Kan det verkligen vara meningen att man ska vara som en TBC-patient i en fjärdedel av livet??

Vad tyckte ni om valet igår då? Futtiga 43% deltagande... men det känns väl mindre angeläget med EU-parlamentsval, än riksdagsval antar jag. Marit Paulsen var nöjd med Piratpartiets framgång, eftersom det tog väljare från Sveigedemokraterna. Och i och för sig... tanken är väl god. Men jag vet inte om det är riktigt sunt att tänka "skit skall med skit fördrivas" när det handlar om vem som ska vara med och ta de stora besluten... jag tycker att gymnasieskolan skulle bjuda på en obligatorisk kurs för blivande förstagångsväljare. Så att de får lära sig att bakom (de flesta) partierna finns en ideologi, att man kanske måste rösta på en grundtanke istället för på en sakfråga.

Storasysterns äldsta tar studenten i veckan och det är svindlande att hon blivit så stor... vuxna människan!
Det var ju nyss jag själv stod med mössan på huvudet och champagneglaset om halsen och sjöng sånger med hälften skryt och hälften svordomar... och INGENTING presterade jag under hela gymnasiet, usch och fy (men roligt hade jag)! Gymnasiet var en häftig tid som la en viktig grund för mitt liv trots att betygen inte var nåt att visa upp. Så här i efterhand önskar jag att jag lagt ner lite tid på skolan då, men jag vet att det inte fanns möjlighet till det då... varken förstånd eller ork eller tid.

Nu har häxblandningen gett lite verkan, har väntat en timme, så nu ska jag nog kunna sova en stund.

Jasså gör hon??

På Expressen avslöjar Mona Sahlin varför hon röstar på Socialdemokraterna. (!!)

Ni har väl varit iväg och röstat? Om inte har ni en stund till på er innan vallokalerna stänger.

Det är svårt att välja, men varje röst på ett rumsrent parti betyder ett litet steg bakåt för de fula fiskarna Sverigedemokraterna. Eftersom vi var de enda röstarna vid det tillfälle vi var till vallokalen i morse, så hade jag lätt kunnat kuppa och slänga bort alla Sverigedemokraternas valsedlar... och faktiskt så var jag frestad... men jag insåg att jag då inte hade idkat ett dugg bättre demokrati än Sverigedemokratena själva... dessutom har jag hög tilltro till människorna i den här byn. Lär inte blli nån strykande åtgång av fuffenspartiets sedlar.

Ta fram ditt röstkort och ge dig iväg!

Tankar vid läggdags...

Kanske skulle man ta och öppna ett café?
Med engelskspråkig meny, för alla turisters skull:

Klassikern, som Sunes pappa gjorde odödlig; Niggerball, är given.
Men även Ant Hills, Dustbusters och Jam Caves, så klart.
Loveyummy är gott, men risk för feltolkning föreligger möjligen.

Kanske lite husmanskost innan fikat? Lardribbons, Pigfeet och Janssons temptation...

Till detta ett glas iskall betweenmilk.

Ha en underbar nationaldag!
Själv ska jag sova mig genom spektaklet.
Ska vara på jobbet igen klockan aderton.


Mitt sommarlooov, vad jätteskönt mitt sooommarl....

Så var då terminens samtliga tentor skrivna. Som vanligt är det värsta kvar: att vänta på resultaten! Jag är rätt säker på att jag klarar mig men, och jag törs nästan inte säga det här högt: VG på båda tentorna innebär totalt åtta VG, inga G eller U denna terminen och det skulle kännas fiiint...

...och ajajaj... det där skulle jag inte ha sagt!

Nu kommer såväl moralens väktare som Jante och Murphy att hoppa på mig. Oh, vad jag kommer att få äta upp det... Man får INTE vara nöjd eller framhäva nåt man gjort bra. Därför kanske jag borde kompensera med några rikitga dåligheter: Jag är slarvig, disträ, plump och ganska lat. Jag är överviktig och borde ta tag i det, men faller till föga för vackert inbakat socker varje dag och dessutom hatar jag motion. Jag baktalar mina föräldrar och mår inte ens dåligt av det. Jag bävar för att åka på långsemestrar med barnen för att jag tror att de kommer att börja bråka redan i Jävre...

Så där... nu har jag kompenserat min VG-frossa! Status Quo.

Nu blir det alltså sommarlov! Haha, jag trodde nog inte att jag skulle ha sommarlov mer i mitt liv, men men...

Växla ord...

Grannen firar sista skoldagen med att festa loss på en Cola Light.
Jag blir inbjuden, "det räcker säkert till dig också" och jag lovar att ta med mig två salladsblad som vi kan kalasa på...

Min Facebookstatus "Om man ser på Sjukhuset får man väl räkna det som instudering?" replikeras av arbetskamraten: "Nej, det är bara leka doktor som räknas"

Det må vara obegripligt för den oinvigde, men för mig gör såna här ordväxlingar att livet och vardagen blir så fantastiskt mycket trevligare!

Låt inte AdLibris sälja på dig en massa onödigheter...

Med ett något så när välbehållet förnuft, en förmåga till kritisk granskning samt en läsbar skrivstil så behöver man inte köpa kurslitteratur för att fixa tentorna, så är det bara.

Om man skriver anteckningar (läsbara) på föreläsningarna, följer studiehandledningen så klarar man sig (de rapporter man ska lämna in kan behöva lite uppbackning i litteraturen, men man kan lätt dela böcker två och två).

Internet är ju en guldgruva! Hur mycket gamla tentor och uppsatser som helst, där det jag vill veta är omskrivet från fackmumbojumbo till svenska.

Senast idag när jag skulle läsa på om nominal- ordinal- intervall- och kvotskalor så var Wikipedia bästa läromästaren, långt bättre än kurslitteraturen (Nursing Research) och anteckningarna (gick inte att deschiffrera).

Dagen bjöd på en trevlig överraskning också. Jag hade förstått att omtentamen bara kunde ge ett godkänt betyg, alltså inte VG, men det verkar vara fel, fel, fel... jag fick tillbaka omtentan i näringsfysiologi och hade VG på den. Tjohoo!

Bajs.

Hos doktorn, sonen har just fått en lejontatuering för att han varit duktig:

Doktor Lisa: Tror du att lejonet nyss har ätit?
Sonen: Jåå
Doktorn: Vad har den ätit då, en antilop? Eller en zebra?
Sonen: Eller en bajs.


Efter middagen, hemma hos oss, mannen i huset sjunger Fader Abraham med barnen:

Pappan: Fader Abraham... osv... och sen gjorde de så här: höger arm, vänster arm...
Sonen: Höger bajs, vänster bajs...

Mycket bajs blir det...

RSS 2.0