Viktigt meddelande!

Min nästan nya telefon har en oförutsedd funktion: Den har ben.
Och den har utnyttjat den förmågan genom att avvika från sin post.
Så den som behöver få tag på mig kan väl sms:a min make, kommentera här eller kontakta mig på Fejjan.
Eller för all del ringa på den ordinarie hemtelefonen.

Låt gärna bli att meddela på mobilsvar. Dels för att jag av uppenbara skäl ändå inte kan avlyssna... men också för att jag skäms nåt så in i norden över mitt meddelande. Det är rätt många år sen det spealdes in... jag gissar sju-åtta, kanske.

Det blev ju nästan rätt i alla fall...

Jag helgarderade, ringde till chefen och kollade när semestern börjar och slutar.
Riktigt rätt hade jag inte haft, så det var för väl att jag ringde dit. Kontentan blev att semestern börjar på fredag, istället för nästa onsdag. Tack så mycket.
Jag har aldrig varit nåt snille på att läsa scheman och eftersom jag haft samma schema sen december 2002, så har jag inte behövt lägga krut på det heller...

Snart midsommar och fortfarande iskallt i luften. Suck. Men vi är optimister, visst?
Kanonväder med bad och utmohusgrill på fredag!


Kungligt!

Jag måste erkänna att jag nog är mer lagd åt det royalistiska hållet än vad jag trodde:
Dagens kungliga bröllop blev en riktig höjdare!

Jag började klockan 15 med uppvärming av teven... tittade på när alla tjusiga klänningar anlände till Storkyrkan.
Vigseln såg jag med en arg, skrikande gosse i knäet och en make som stökade i köket och förfasade sig över mitt förfall. Båda de faktorerna förtog en del av upplevelsen, men jag lyssnade så gott det gick och sjöng med i vigselpsalmerna som för en gångs skull verkligen blev sjungna: allt som oftast är det ingen som kan dem, så på vanliga svennebröllop kan det bli vansinnigt tyst i bänkarna när det är dags för psalmsång.

Brudparet var vackert och de såg ju hyfsat avslappnade ut båda två. Jag höll andan när Mamma och Pappa Westling gjorde entré. Förstår ni vilken kulturkrock och glamourchock de måste ha upplevt!?
Snyggt brudpar, som sagt, men nog kunde väl Daniel ha haft linser, dagen till ära? Eller åtminstone ett par lite diskretare glasögon... hela han försvinner bakom de där 42-tummarna...

Sen åkte jag på jobbet (givetvis med Lotta Brommés direktrapportering i öronen) och teven här har varit igång hela kvällen.
Jag har försökt hänga med i guidningen om vem som är släkt med vem och om tidigare regenters bröllop och vid vilka bröllop tiaror och smycken tidigare använts... och det är ju en hel vetenskap! Men tänk att få låna ett sånt där glittrigt diadem för en kväll, fullsmockat med ädelstenar!

Pappa och svärfar Kungens tal var fint, men bleknade snabbt och försvann bakom både Olle Westlings och Daniels gripande tal... det var verkligen pricken över i:et att få in lite vanligt bondprat i det blåblodiga kalaset! 
Lite besviken blev jag över att vår lätt tafatte konung inte förärade sin fru en puss då han gav henne en ros på dagen som också är deras bröllopsdag... man måste väl inte vara så torr?

Nu är det i alla fall över och kanske kan de få lite tid för sig själva, Kronprinsessan och Prins Daniel av Folket.Två saker...

...som ingen trodde var möjligt:

1) Victoria har spelat tennis.
2) Victoria spelade tennis med sin egen morsa.

Kli.

Suck... Vad tar man sig till med barn som är uppenbart allergiska, eller åtminstone överkänsliga, men där man inte kan hitta nån särskild överkänslighet, ingen källa?

Sonen kliar och kliar... föräldrarna ger Tavegyl och smörjer. Myggbett ger stora röda blaffor och klåda... gräs ger röda brokiga kliande fläckar.

Örat har inflammation längst ut. Läkaren pratar om extern otit -inflammation i hörselgången- men i samma andetag säger han erysipelas, rosfeber. Sambandet blir glasklart i mitt huvud: Pojken har kliat sig i örat, antingen på grund av klåda i hörselgången eller för att han haft nått myggbett i örat.  Det har blivit sår. Det har kommit in bakterier, det har blivit rött, svullet, smetigt.
Och så får vi utskrivet ännu mer antibiotika, i salvform, men dock...

Man undrar när man ska hitta nån orsak och helst bot.


Efternamn.

Jag föddes med ett ganska blekt, bonnigt -ssonefternamn och bytte på förekommen anledning till ett inte så mycket mer färgstarkt -ssonefternamn.

Det är ju praktiskt i och för sig... man är inte ensam. Man är rätt anonym. För vem lägger ett sånt beigebrunt namn på minnet? Ett vanligt förnamn kombinerat med ett ännu vanligare efternamn. Lite på samma linje som att äga en anonym bil: vår V70 smälter betydligt lättare in i mängden än den importerade petrolgröna Audi 90 som vi hade tidigare. Minsta halvfula omkörning eller fräcka filbyte och man hade kunnat få ett lass dynga hemskickat i postlådan när som helst. Men med en  V70 årgång 1997 i en mycket frekvent förekommande kulör får man leta ett tag om man ska hitta rätt person att leverera skiten till.
Lite så är det med namn också: Man vill inte gärna jobba som lapplisa parkeringsvakt eller högstadierektor om man heter Af Silfverstolpe...

Bara som kuriosa kan jag meddela att det finns både en Dick Stake och en Tung Phung på Eniro. se
Vore det jag skulle jag omgående skaffa V70. 

 

Postat av: Christina

"Stackars lilla dig.Du kan ju inte vara en allför munter människa som hakar upp dig på sånna små skitsaker som en skyltning på en bil.
Och sen så finns det ingen lag på att man ska rasta sina hundar i skogen.Det är ju bara ditt önsketänkande och jag betvivlar starkt på att någon bryr sig om dina patetiska åsikter"
Privilegium

Jag och fyra andra har fått den stora äran att ha åsikter, välja tapeter, mattor, kulörer, mönster och en massa annat mumsigt till det så småningom nyrenoverade bönhuset.

Och vi vänder och vrider. Hur skulle det här passa? Bra, fast då passar inte det golvet.
Och tar vi det andra golvet då passar inte panelen. Hur stora fönster ska vi ha? Åt vilket håll ska den här dörren gå? Och så vidare. Som om vi höll hela världen i våra händer och människans överlevnad hängde på just oss...

Nä, så allvarligt är det väl kanske inte. Men det känns ju som att vi ändå ska stå för de val vi gör. Och hur än vi väljer så kommer det att komma åsikter. Och det är i vilket fall fantastiskt roligt att få vara med i en så stor förändring. Många frivilliga, hårt arbete på obekväma tider. Fikaraster med maffiga tantbakade bullar och därtill mängder av goda skratt. En del av de som leder och genomför själva byggandet har varit med om det en gång tidigare, medan vår generation fortfarande gick i sockiplast och blöjsnibbar.
Bakom boaseringen i ett av rummen har någon skrivit sitt namn med samma rödbruna kulör som boaseringen sen fick. Det är ändå rätt stort. Att bryta upp väggar och hitta sina egna minnesmärken från fornstora dar.

Ikväll har vi träffats och funderat på färg och material. En ny date, denna gången på Ångsågen, är planerad.
Man kanske skulle ta kaffetermosen med? Jag tror det kan bli en långsittning :-)


NU vet jag...

...varför det heter "loppmarknad"!

marknad + många hundar = många loppor på marknad. Loppmarknad.

För första gången...

... så verkar jag ha upprört bloggläsare!

Men all uppmärksamhet, positiv som negativ sägs ju vara bra
så jag får väl suga länge på den här uppmärksamheten då. ;-)


Bo på hjul.

Husvagnspremiär strax.
SMHI lovar hela 13 grader och jag är förkyld som aldrig förr många gånger förr.

Men här ska icke gnällas! Jag har längtat efter det här sen i oktober och ska njuta av varje sekund även om nordanvinden viner runt huvud och husvagnsknut. Det är ju bara krypa ner i sovsäcken i rundsoffan, köra elvärmen gasen i botten och om inte det räcker får man ta Primus 2480T till hjälp.

Hur kallt det än är så anser jag det ändå vara sommar nu.


RSS 2.0