Hemma igen...

...efter en vecka i husvagnen.

Vi åkte vid 19-tiden förra söndagen. Vårt sällskap hade åkt en stund före oss.
Vid 22 var vi framme i Umeå, där vi fick ställa upp vagnarna och övernatta hos våra medresenärers släktingar.
När barnen somnat bjöds vi vuxna på varma mackor till vickning, Mycket trevligt!

Måndag förmiddag åkte vi någon mil söderut för att hoppa på färjan till Norrbyskär. Vi velade fram och åter för regnet vräkte ner stundtals och solen sken emellanåt. Vi valde att åka ut på ön i alla fall och det ångrade vi inte. Fint väder fick vi hela dagen. Barnen lekte i mininorrbyskärshusen, vi åkte traktortåg med suverän gudning. Vilken berättelse, vilken historia ön besitter! Har ni inte varit där så måste ni boka in det!

På kvällen körde vi till trevliga EFS-campingen Prästänget i Övik. Minst fyra andra kända Piteåfamiljer var där. Dagen därpå åkte vi veckans längsta sträcka, hela vägen till Junsele, med ett stopp för proviantering i Sollefteå. Väl framme i Junsele visade det sig att campingen var allt annat än bra. Och allt annat än torr. Vi bytte de leriga plasterna mot något mindre leriga, men planmässigt bättre platser längre bort. Vi fick längre till servicehuset, men mysigare läge i gengäld. När vi körde in husvagnarna på gräset gick det svallvågor i marken. Den här kvällen anslöt ytterligare en familj till sällskapet. Ungarna lekte i pölar, diken och blåbärsris. Efter barnens läggdags hade vi vuxna samkväm i vårt förtält (för övrigt det enda förtältet).

Onsdag: djurparksbesök. Strålande sol. Ungarna tittade på djuren, men sneglade mer mot tivolit.
Djurparken var till ytan mindre än parken i Lycksele. Mycket bra! Dottern killade en kärvänlig kamel under hakan, vi åt glass och väntade på lunch. Från beställning till färdiga hamburgare tog det en timme. Uselt.
Sen åkte hela familjen pariserhjul. Första varvet var spännande för mamma. Ungarna stortrivdes.  Flygplanskarusell, elbilar och hoppborg hanns också med. Tjugofem riksdaler för att hopp upp och ner. Ocker!

Tillbaka vid husvagnarna såg vi regnmoln och kände de där vattniga vindarna. Tillsammans med fruarna i de andra vagnarna rafsade vi snabbt ihop förtältet och strax därefter öste regnet ner. Jag och fru V lånade tvättstugan den kvällen. Vi planerade att åka vidare, men det var nöd i garderoben.

Torsdag kopplade vi vagnarna och drog dem ett par hundra meter ner till badplatsen (50 meter tempererad pool) och vi stannade där hela dagen. Jag var utan tröja i nästan en timme och har fått sota för det i flera dar, ajaj. Måste skaffa uv-säker våtdräkt. Dottern har blivit sanslöst tuff i vattnet och det glädjer oss. Sonen gillar också att bada men skriker högt av såväl lycka som spänning. Middag i husvagnen på parkeringen, proviantering på Ica och sen åkte vi hela tre mil till en rastplats (fast utan toa och sittplatser) och fricampade där en natt. Husvagn nummer tre åkte hem. Barnen somnade gott den kvällen, trötta av allt badande och lek. Flickorna hade lekt scouter i skogen. Yngsta grabbarna lekte nåt för oss okänt och unge herr O kastade frisbee med alla som ville vara med. Men sen somnade de gott som sagt.
Di vuxne grillade med sjöutsikt sent om kvällen och jag slogs av hur bra vi har det, hur mycket jag trivs ihop med de här människorna vi semestrade med. Ovärderligt!

Fredag velade vi om hur vi skulle göra: hemgång eller fortsätta vidare? Och i så fall vart? Vi funderade på att åka förbi svärmodern och svärfadern på stugan, men svärmodern var hemma i bärärende, så vi försökte förbereda barnen på att åka hem istället. De blev inte glada. På rastlatsen i Rusksele bestämde vi att vi skulle ta en natt till, på Mobacken i Skellefteå. Det var en god idé: resan hem hade blivit övermäktigt lång utan ett till stopp. Jag ringde Mobacken och den snälla damen lovade att lägga ut nycklar ifall de skulle hinna stänga (vilken service! och vilken tilltro till människan!) men vi hann dit i tid. Fäder och barn golfade medan mödrarna diskade och dammsög. Men vaddå könsrollsmönster? Hehe... En dusch hann jag också med. Ren vagn och ren fru betyder glad fru.

Lördag morgon var mulen. Kort därefter var lördagförmiddagen mycket regning. På en liten stund var campingen genomblöt och vi packade snabbt ihop och åkte hem. Ett av barnen i sällskapet hade blivit sjuk under natten, så de åkte snabbt de också. Mobacken skulle stänga sommarcaféet dagen därpå, men jag fick receptionstantens hem- och mobilnummer ifall vi skulle vilja komma tillbaka och campa under augusti, vi var mycket välkomna. Jag bad tanten att hälsa till Arnaldo och Kerstin. Hoppas hon kommer ihåg det.
Ett snabbt stopp på Solbacken på vägen hem, för ett besök på trevliga inredningsbutiken Shape... som visade sig ha gått i konkurs, bara två hyllor med varor kvar, resten var tomt. Usch så trist. Synd på så rolig butik.
Sista stopp på resan blev Jävre. Glassköp var utlovat. Där träffade vi makens syster och barnens kusiner, så vi bjöds på husesyn i deras nya båt. En sån där lagom båt som inte kräver att man behärskar seglargrekiska. Ett snöre får kallas snöre och det är okej att säga höger och vänster.

Sen tog vi sista milen hem... och vart ska vi åka nästa gång?

Kommentarer
Postat av: Fru Lundgren

Ni verkar ju ha haft en toppensemester!

Här förbereds det inför skolstarten ( som är en vecka senare än jag hade räknat med ).

Hoppas vi ses snart....

2009-08-04 @ 17:46:33
URL: http://ynna.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Visst är det härligt med semester!

En annan drar till stockholm och shoppar och går ut och äter på nån mysig resturang;)

Tänk om du och jag skulle åka gud så kul vi skulle ha;) Men ni verkar ju haft en underbar trevlig

semester , ha det kram......

2009-08-04 @ 19:42:16
URL: http://pointerliv.blogspot.om
Postat av: Rosviksbon

Åh så härligt det låter med husvagnsliv, läser om eran semester och drömmer om att sälja båten :)

Själv har vi haft en händelserik semester på sjön....bogserade fem gånger av fem!!!

KRAM

2009-08-05 @ 10:55:16
Postat av: Ingela

Låter som en underbar semestervecka. Själv har vi inte alls rullat lika många mil i sommar utan mestadels varit i stugan. Hoppades på besök från er, men icke sa nicke.

Vi ses väl förrästen på lördag!?!

2009-08-05 @ 15:30:44
URL: http://waterdrops.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0