Trött i ögat...

En lång dag på universitetet. Många erfarenheter rikare. Morgonens utmaning var att dissekera brösthålans organ på en gris. Grisen är generellt hyggligt lik människan. Inuti åtminstone. I mitt fall även till det yttre. Och när vi väl började vända och vrida, skära och klippa så märkte vi att vi ändå tagit till oss det vi läst på... vissa saker hittade vi direkt!  Andra var svårare. Lungsäckens baksida kunde vi inte hitta hur mycket vi än letade, men enligt läraren berodde det på att den delen nog befann sig på något revben på ICA.
En av aortabågens avgående artärer stod inte heller att finna, men det hade också en naturlig förklaring: grisen saknar just den delen. I vilket fall så var det en mycket intressant morgon.

På eftermiddagen var det så dags för seminarium. Examination av grupparbete, med opponentskap på den andra halvan av Piteågänget. Vi hade suttit uppe till 23 i går kväll, för att läsa på det andra gängets arbete. Vi blev godkända och så även den andra gruppen. Men man märker hur olika vi människor tar till oss information. Vi var så långt från varandra som det går och hade förstått instruktionerna på vitt skilda sätt. Båda arbetena följde ändå reglementet. Huvudsaken var ju det...

I morgon förmiddag ska vi lära oss mäta blodtryck. I dag var vi försökskaniner åt en annan av klassens grupper när de skulle lära sig konsten. Tvår rödsprängda ränder på mitt gäddhäng vittnar om detta. Nej, förresten; TRE ränder!
Efter morgondagens lab återstår "bara" två tentor av den här läsperioden. Så nu tar råpluggandet vid.
Nästa läsperiod består av Sociologi med inriktning på omvårdnad, samt Hälsa i omvårdnad.





Kommentarer
Postat av: LillaMy

Go girl!Du är kanonduktig

2009-03-05 @ 21:14:00
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: karro

Lät som en mycket spännande dag. Lycka till med dom kommande tentorna!

2009-03-06 @ 09:01:22
URL: http://vipa48an.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0