Det är ett hundjobb verkar det som...

...att ha skolbarn! Förädramötet ikväll vittnade om detta.

-Man måste komma ihåg en massa saker (inte min grej!): gympapåsar, inklusive innegympaskor, gympakläder och duschgrejor.
Skicka med den där saken som börjar på just den bokstav som de lär sig för tillfället och dessutom får saken inte vara för stor, den skall helst rymmas i fickan. Man ska minnas att kolla igenom ryggsäcken varje dag, så att man inte missar nya viktiga komihågar.... och så ska man skicka med frukt, som de eventuellt äter upp. Alltså måste jag kolla skolväskan för att se om det ligger kvar nån ledsen gammal banan där i.

-Man ska läsa för barnen, prata med dem, lägga bort allt arbete och bara vara med dem. Vi fick ett helt häfte om det.
Vilken tur att de skickade med en sån fin instruktionsbok, för inte hade jag nån aning om att man måste prata med sina barn (OBS! ironi, sarkasm och en smula cynism).

Nåja, det låter som att jag är bitter, men så är det inte. Jag gillar lärarna (pedagogerna) och jag tror att det kommer att bli ett bra år. De har många idéer, god vilja och kunskap. Men jag tror våra föräldrar hade det enklare. Det var inte riktigt samma allvar då. Och inte lika tidigt.

Så var det då dagis. Gossens dagis.
Vår lilleman har fått en sekundär mikrobiell infektion efter vattkopporna. Det betyder att det slår upp en massa nya utslag som kliar hejdlöst och blir röda och eländiga. Huden har alltså blivit infekterad genom vattkopporna så nu är det penicillin som gäller, tre gånger dagligen i en vecka. Det är bara det att han är på dagis vid minst ett av medicineringstillfällena under dagen. Och personalen får förstås inte ge honom medicin...
Jag kan bli lite grinig. Det är så många förbehåll.

-inga hängselbyxor
-inga bälten
-inga fingervantar
-ingen medicin
-helst ska de klara toabesöken själv också. Tre år gamla.

Det är uppenbarligen inte nån all-inclusiveavgift man betalar!
Skulle vara intressant att se en specifikation på vad som ingår i barnomsorgen.
Smaka på ordet: Kommunal barnOMSORG. Inte kommunal pedagogik.

Och få se vad de säger om lillemans nya kängor. Med snörning! Moahhaahaaa....

För övrigt kan jag säga att jag gillar personalen, det är bra människor. Jag har bara lite svårt för vissa regler...

Kommentarer
Postat av: Nina

Jag tackar så hjärtligt för din kommentar. Det värmde i hjärtat så att jag nästan fällde en tår! :)



Jo, visst låter ordet moster gammalt! Jag tycker det borde heta något annat, iaf på dig. För du är en väldigt hipp/cool och ungdomlig moster, tycker jag!



En förebild, faktiskt! :)

2009-08-25 @ 22:27:04
URL: http://ninaehlin.blogspot.com
Postat av: Åsa

Oj så många regler.. =O Inte var det så där hårt för mina grabbar att vara på dagis i Malå. Fast det kanske låter värre än det är? Inte att du överdriver utan att det är inte hela världen om man råkar ha hängselbyxor en dag. =)

2009-08-26 @ 09:15:09
URL: http://ostor.blogg.se/
Postat av: Karro d.ä

Strunta i reglerna, varför inte köra en dag med hängselbyxor, ett skärp, fingarvantar och så avsluta med lite medicin....he,he,he..

2009-08-26 @ 09:15:51
Postat av: Lotta

Varför inte hängselbyxor?

2009-08-26 @ 19:26:43
URL: http://www.lottaskrypin.se
Postat av: Erika

Häftet var till för att ge oss dåligt samvete, eller?

2009-08-26 @ 21:22:37
Postat av: Erika

Häftet skulle ge oss dåligt samvete

2009-08-26 @ 22:06:16
Postat av: ankie sjöberg d.y

Jag tror att häftet vi fick var till för att ge oss förldrar tips på att man kan läsa tillsammans med sina barn. Att man kanske ska ta sig tid en stund varje dag för att höra hur dagen varit. Det finns faktiskt föräldrar som inte gör det. Sen tror jag inte alls på att 3 åringarna ska klara sina toabesök själva. Det låter helt absurt. Våra egna föräldrar var också tvugna att hålla reda på våra gympapåsar. Jag tycker att vi har en väldigt bra förskola och skola i Blåsmark och lärarna kan faktiskt inte fixa allt. Lite ansvar har föräldrarna också, eller hur?

2009-09-19 @ 20:18:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0